​Fler internationella provningar på Göteborg Vin & Deli

Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad den 26-27 april 2019. Mässan har sedan starten växt för varje år och i år räknar mässan med att 9000 vinintresserade besöker Svenska Mässan under två dagar. Målsättningen med Göteborg Vin & Deli har varit från starten att det ska vara en lärande mässa där nyfikna besökare får ta del av utställarnas breda kunskap om mat och dryck. ”Vi ser en tydlig trend att publiken har blivit mer medvetna och vetgiriga, och att allt fler vill gå på våra sittande provningar för att fördjupa sina kunskaper ytterligare och göra det mesta av sitt besök på mässan”, säger Emelie Oscarson, projektledare för Göteborg Vin & Deli.


Varje år har Göteborg Vin & Deli ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina vinkunskaper inom en viss druva, region eller annat specifikt område. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

”Vi vill alltid förnya mässan varje år och ge besökarna nya smakupplevelser för att ge dom anledningar att komma tillbaka. I år har vi satsat mer internationellt och har fått äran att ha med oss vinmakare och representanter från både Frankrike, Italien och Spanien som med stolthet kommer att berätta historien om deras viner”, fortsätter Emelie.

Internationella provningar:

  • Alberto Alessandria, vinmakare från Crissante Alessandria i La Morra Piemonte (Italien) håller i provningen 100% Nebbiolo från Piemonte.
  • Victor Fuentes från vingården Finca Rio Negro (Spanien) håller i provningen Finca Río Negro.
  • Den oefterhärmlige Jean-Louis Smyl från Famillie Quiot (Frankrike) håller i provningen Chateauneuf-du-Pape
  • Export manager Max Dalla Fior från Masi är på plats och leder provningen Masi & Amarone. Som italienare med lång erfarenhet i vinbranschen delar han entusiastiskt med sig av sina kunskaper.

Hela provningsprogrammet kan du läsa mer om här.

Fakta om Göteborg Vin & Deli:
Datum: 26-27 april
Öppettider: Fredag kl. 13-20 & Lördag kl. 11-19
Antal besökare förväntas komma: 9 000 besökare
Antal mässår: 5
Antal utställare: ca 100

Andra händelser på mässan: Sittande provningar, speedtastings, Pizza Champion Cup (fredag) & Årets Bartender 2019

Göteborg Vin & Deli arrangeras av Svenska Dryckesmässor och Svenska Mässan Gothia Towers.

Ansökan om pressackreditering till Göteborg Vin & Deli görs till press@svenskamassan.se
Ackrediteringarna hämtas ut i informationsdisken i entrén till mässan. Under Göteborg Vin & Deli är Press Centre inte öppet och pressackreditering kan inte heller göras på plats.