Föreningen Munskänkarna

Monter E03:14
Monter E03:14

Info om utställaren

Munskänkarna – mötesplatsen för vinintresserade

I en tid där intresset för vin bara ökar och ökar så är föreningen Munskänkarna mer aktuella än någonsin. Munskänkarna är en ideell förening, en samlingspunkt för vinintresserade över hela landet. Nu finns föreningen representerad på över 170 orter, de flesta i Sverige, men även i utlandet. Den lokala sektionen är grunden i föreningens verksamhet som består av vinprovningar och utbildningar.

I dag har föreningen över 26 000 medlemmar som träffas i olika aktiviteter i respektive sektion. Vinprovning är den klart dominerande aktiviteten och föreningen erbjuder även en mängd utbildningar på olika kunskapsnivåer och med olika teman knutna till vinet. En av de mer populära är kombinationen vin och mat. Här finns något för både nybörjaren och den mer erfarne.

Varje år utses också Munskänkarnas Vinort. För innevarande år, 2017, är det Montsant/Priorat som får utmärkelsen. Det betyder bland annat att sektionerna kommer att hålla provningar med viner från den här orten. Resor ordnas också, dock inte i Munskänkarnas regi. Föreningen rekommenderar i stället vissa researrangörer som erfarenhetsmässigt har visat att de kan ställa upp på högt ställda krav. Vinresor är med rätta mycket populära hos den vinintresserade allmänheten.

Under de närmaste åren satsar Munskänkarna stort på att starta nya sektioner och nå ytterligare vinintresserade både bland allmänhet, restauranganställda och andra som hanterar vin yrkesmässigt. Passa på och besök Munskänkarnas monter på mässan för mer information!

Välkommen du också!
Adressuppgifter
Föreningen Munskänkarna
Box 92184
120 09 Stockholm
SVERIGE
webbplats
epost
kansli@munskankarna.se
telefon
+46 8 301043