Landskamp! I en giganternas kamp möts Italien och Frankrike - du är med i juryn! - SLUTSÅLD

icon
icon
  • fredag / 21 april / 2017
  • icon
    15:00-16:00
  • icon
    Scen G2

Beskrivning

Italien och Frankrike har en enorm mångfald av olika typer av viner – som nästan inget annat land kommer i närheten av. Historiskt har man gjort bra vin och vidareutvecklat vinframställningens konst genom århundraden. Idag är mångfalden och kvaliteten bättre och större än någonsin.Frankrikes viner står ofta modell för andra länders vinutbud emedan Italien som största utmanare till de franska vinerna till största del valt att satsa på inhemska druvsorter. Detta resulterar i olika stilar och olika smak på vinerna!

Efter lite bakgrundsinformation om vinländerna och några druvsorter, samt hur och varför vi provar vin – så provar vi några goda viner från dessa vinvärldens giganter. De är giganter gällande det mesta – kvalitet, variation och kvantitet. Och vad föredrar du? Är Frankrike bättre än Italien? Nu är det LANDSKAMP – och det är DU är med i juryn som korar vinnaren!

I en provning så jämför vi vinerna i parvis i tre par – vilket land vinner?

Mats Burnert, Sommelier och utbildad vinmakare – verksam i världens största vinprovarorganisation Munskänkarna, guidar oss i denna provning.

SLUTSÅLD

Denna provning är slutsåld.