Vin och mat vid Chefs Table

Fokus på lokala produkter och hållbarhet. Alla sittningar är fullbokade.

Fokus på lokala produkter och hållbarhet. Alla sittningar är fullbokade.

Upplev kombinationen när en kock, en konditor och husets sommelier komponerar en middag på vårt Chefs Table ute på mässgolvet!

Tillsammans med lokala producenter dukar vi upp en måltid i 5 serveringar som avnjuts med passande dryck på 1 timme och 30 minuter. Platserna är begränsade och vi har endast 8 sittplatser per sittning. Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta hänsyn till några födoämnesallergier då vårt kök är begränsat eftersom det är uppbyggt mitt på mässgolvet.

Under fredagen får vi besök av Emelie Nielsen från KRUBB Töreboda.

Emelie ”brinner för” vällagad mat med fokus på närproducerat. Hon har lång erfarenhet av matlagning och har de senaste åren arbetat som kökschef på restaurangen Krubb i Töreboda. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit Culinary World cup för Västsverige. Hennes filosofi är att laga allt som är gott – från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus. Emelie ansvarar för de fyra första rätterna under fredagens måltider.

Den söta avslutningen ansvarar Josefine Pagander, Head Pastry Chef på Gothia Towers och Årets Konditor 2022 för. Josefine har trots sina unga ålder uträttat en hel del. 2020 vann hon SM för unga bagare och tidigare i år var hon en del av det svenska konditorlandslaget till EM som avgjordes i Paris. Det svenska laget bakade sig hela vägen till en andraplats och kvalificerade sig därmed till VM 2023. Josefine ansvarar för det söta avslutet under både fredagens och lördagens måltider.

Under lördagen får vi besök av Anna Bengtsson från Esperantogruppen i Göteborg.

Anna har varit ambassadör för Smaka på Västsverige sedan 2012 och brinner för råvaror från lokala producenter. Under flera år var hon köksmästare på Kosters Trädgårdar där hon fick möjligheten att skapa menyer utifrån råvarorna som fanns för dagen. Anna gillar att låta råvarorna tala och tydligt framhäva dessa.

Anna ansvarar för de fyra första rätterna under lördagens måltider och de avslutas sedan med söta smaker från Josefine.

Fredag

Fredrik Andersson och Emelie Nielsen
Sittning 1 kl. 15.00 | FULLBOKAD
Sittning 2 kl. 18.00 | FULLBOKAD

Lördag

Fredrik Andersson och Anna Bengtsson
Sittning 1 kl. 13.00 | FULLBOKAD
Sittning 2 kl. 16.00 | FULLBOKAD