Vin och mat vid Chefs Table

Fokus på lokala produkter och hållbarhet.

Fokus på lokala produkter och hållbarhet.

Upplev kombinationen när en kock, en konditor och husets sommelier komponerar en middag på vårt Chefs Table ute på mässgolvet!

Tillsammans med lokala producenter dukar vi upp en måltid i 5 serveringar som avnjuts med passande dryck på 1 timme och 30 minuter. Platserna är begränsade och vi har endast 8 platser per sittning. Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta hänsyn till några födoämnesallergier då vårt kök är begränsat eftersom det är uppbyggt mitt på mässgolvet.

Under fredagen får vi besök av Jenny Ståhlberg. Jenny Ståhlberg arbetar som kock på Billingehus i Skövde. Jenny har sina rötter och sitt hjärta i den västsvenska myllan och hon har ett stort intresse för mat och dryck i kombination. Hon brygger gärna sitt eget öl och hon strävar alltid efter att ta fram råvarans bästa kvalitet och skapa rättvisa till allt jobb som ligger bakom mathantverket som alla fantastiska lokala producenter skapar.

Den söta avslutningen ansvarar Josefine Pagander, Head Pastry Chef på Gothia Towers och Årets Konditor 2022 för. Josefine har trots sina unga ålder uträttat en hel del. 2020 vann hon SM för unga bagare och tidigare i år var hon en del av det svenska konditorlandslaget till EM som avgjordes i Paris. Det svenska laget kvalificerade sig  till VM- finalen i Lyon 2025. Josefine ansvarar för det söta avslutet under både fredagens och lördagens måltider.

Under lördagen får vi besök av Emelie Nielsen. Emelie Nielsen är till vardags F&B på Lundsbrunn SPA & Resort som ligger i hjärtat av Västergötland. Emelie är också kock-ambassadör för Smaka på Västsverige och ”brinner för” vällagad mat med fokus på närproducerat. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit Culinary World cup för Västsverige. Hennes filosofi är att laga allt som är gott – från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus.