Smaka på Västsverige

Smaka på Västsverige guidar dig till den bästa matupplevelsen – nu en del av Göteborg Vin & Deli.

Smaka på Västsverige guidar dig till den bästa matupplevelsen – nu en del av Göteborg Vin & Deli.

Nu lyfter vi Västsverige som matregion och självklart tillsammans med Smaka på Västsverige, som verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser.

På mässan tar de plats tillsammans med ett antal av sina producenter och bjuder in till såväl ett spännande scenprogram, chefs table, pop-up restaurang och såklart som utställare där du får utforska fantastiska smaker från Västsverige.

Våra matkreatörer

Våra medverkande kockar har tillsammans med våra producenter satt samman ett spännande program med smaker från Västsverige. På Chefs Table får du njuta av en exklusiv måltid signerad våra kockar, läs mer och boka här. I Smaka på Västsveriges pop up-restaurang serveras smaktallrikar med produkter från medverkande producenter. Tallrikarna är sammansatta av Emelie Nielsen på fredagen och Anna Bengtsson på lördagen.

Josefine Pagander
Head Pastry Chef på Gothia Towers och Årets Konditor 2022. Josefine har trots sina unga ålder uträttat en hel del. 2020 vann hon SM för unga bagare och tidigare i år var hon en del av det svenska konditorlandslaget till EM som avgjordes i Paris. Det svenska laget bakade sig hela vägen till en andraplats och kvalificerade sig därmed till VM 2023.

Anna Bengtsson
Anna Bengtsson är en av Smaka på Västsveriges första kockambassadörer och är en föregångare när det gäller hållbar matlagning med fokus på lokala råvaror. Numera är hon F&B/controller på Esperantogruppen som driver bland annat restaurangerna Barrabique, Tranquilo och Zamenhof i Göteborg.

Emelie Nielsen
Emelie Nielsen är kreativ ledare för Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad precis vid Göta kanal och på KRUBB i Töreboda. Emelie är kockamabassadör för Smaka på Västsverige och ”brinner för” vällagad mat med fokus på närproducerat. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit Culinary World cup för Västsverige. Hennes filosofi är att laga allt som är gott – från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus.

Fredrik Andersson
Culinary Executive Chef på Svenska Mässan Gothia Towers. Fredrik har en lång och gedigen erfarenhet som kock i världsklass och ledare på landslagsnivå. I åtta år var han en medlem i kocklandslaget, varav fyra av dem som lagledare, där han rönte stor framgång med laget. Bland annat till seger i World Cup Luxemburg och silver i Culinary Olympics.