Smaka på Västsverige

Smaka på Västsverige guidar dig till den bästa matupplevelsen – nu en del av Göteborg Vin & Deli.

Smaka på Västsverige guidar dig till den bästa matupplevelsen – nu en del av Göteborg Vin & Deli.

Nu lyfter vi Västsverige som matregion och självklart tillsammans med Smaka på Västsverige, som verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser.

På mässan tar de plats tillsammans med ett antal av sina producenter och bjuder in till såväl ett spännande scenprogram, chefs table, pop-up restaurang och såklart som utställare där du får utforska fantastiska smaker från Västsverige.

Våra matkreatörer

Våra medverkande kockar har tillsammans med våra producenter satt samman ett spännande program med smaker från Västsverige. På Chefs Table får du njuta av en exklusiv måltid signerad våra kockar, läs mer och boka här. I Smaka på Västsveriges pop up-restaurang serveras smaktallrikar med produkter från medverkande producenter.

Josefine Pagander

Head Pastry Chef på Gothia Towers och Årets Konditor 2022. Josefine har trots sina unga ålder uträttat en hel del. 2020 vann hon SM för unga bagare och tillsammans med Svenska Konditorlandslaget tävlar hon i VM i januari 2025.

Emelie Nielsen

Emelie Nielsen är till vardags F&B på Lundsbrunn SPA & Resort som ligger i hjärtat av Västergötland. Emelie är också kock-ambassadör för Smaka på Västsverige och ”brinner för” vällagad mat med fokus på närproducerat. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, deltagit i Årets kock och vunnit Culinary World cup för Västsverige. Hennes filosofi är att laga allt som är gott – från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus.

Jenny Ståhlberg

Jenny Ståhlberg arbetar som kock på Billingehus i Skövde. Jenny har sina rötter och sitt hjärta i den västsvenska myllan och hon har ett stort intresse för mat och dryck i kombination. Hon brygger gärna sitt eget öl och hon strävar alltid efter att ta fram råvarans bästa kvalitet och skapa rättvisa till allt jobb som ligger bakom mathantverket som alla fantastiska lokala producenter skapar.