Wine Mechanics AB
Plats: B02:21
Beskrivning
Välkommen till Wine Mechanics! Vi är Nordens första urbana vineri och håller till i Slakthuset i Göteborg. Våra druvor kommer från olika kvalitetsodlare runtom i Europa och frukten kommer till oss med lastbil direkt efter skörd. Tack vare att vi gör våra egna viner kan vi hålla ett öga på varje steg i kedjan, från ekologisk odling i vingårdarna till att rapportera alla ingredienser på våra etiketter. Alla våra viner är veganska och en del av våra druvor odlas med biodynamiska principer och en annan del ekologiska principer. Några av våra viner är gjorda med vildjäst och utan tillsatta sulfiter. Vi strävar efter att göra utsökt, roligt, ärligt och tjusigt vin.
I samma byggnad som vårt vineri ligger även vår Winery Pub där du kan äta gott, ta ett (eller två) glas vin, eller bara hänga. Hållkäftenlunch, vinprovningar, vinhaveri, events och konserter är också något som är återkommande hos oss.
Bli fatägare hos Wine Mechanics! Vi vill involvera er vinälskare ännu mer i vår produktion och ta er med bakom kulisserna. Nu ger vi er som är lika nördiga som vi möjlighet att investera i höstens skörd och följa resan från druva till färdig flaska. Ni får en unik inblick i verksamheten och chansen att vara med och tillverka en hel årgång.
Såhär funkar det - Vinet lagras på franska 228-liters ekfat, det finns 12 andelar i varje fat. En andel kostar 8000kr vilket ger 24 flaskor vin plus samtliga upplevelser under fatägaråret. Vinet buteljeras med en exklusiv etikett. När du sedan hämtar ut vinet betalar du 1900 kr per andel till Systembolaget (detaljistens påslag, alkoholskatt och moms). Vinet är redo att hämtas ut september-oktober (Nebbiolo väntetid 1,5 år). Du får också inbjudan till både skördefest och fatprovning, namnskylt på fatet, fatägarcertifikat och mycket mer!
Blev du nyfiken? Välkommen till oss om du vill veta mer eller har några funderingar!