Nu lyfter vi Västsverige som matregion, och självklart gör vi det tillsammans med Smaka på Västsverige, som verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser.
På mässan tar de plats tillsammans med ett antal av sina producenter och bjuder in till såväl ett spännande scenprogram, Chefs Table och såklart som utställare där du får utforska fantastiska smaker från Västsverige.
Scenprogram
Chefs Table
Speedtastings
Våra producenter håller exklusiva provningar under mässan.
Producenter
Tillsammans med våra utställare visar vi upp en del av Västsveriges fantastiska smaker.
Våra matkreatörer
Våra medverkande kockar har tillsammans med våra producenter satt samman ett spännande program med smaker från Västsverige. På Chefs Table får du njuta av en exklusiv måltid signerad våra kockar, läs mer och boka här. I Smaka på Västsveriges pop up-restaurang serveras smaktallrikar med produkter från medverkande producenter.

Emil Öjentorp
Sedan juni 2024 är Emil en del av teamet på Ragnerud Kök i Dalsland, efter 13 år som kökschef på Baldersnäs Herrgård där han drev Öjentorps Kök. Emils matfilosofi har alltid haft en stark förankring i närproducerade råvaror och ett nära samarbete med lokala producenter. Han inspireras av Dalslands natur och ser skogen som ett underskattat skafferi, där vilda växter, svamp och bär får en självklar plats i hans matlagning.

Daniel Olivos
Daniel Olivos, chilensk exekutiv chef på Göteborgsfamiljen, leder flera restauranger med fokus på bistro-, mexikansk och spansk mat. Med en passion för lokala råvaror strävar han efter att lyfta fram säsongens bästa ingredienser genom nära samarbete med producenterna. Ett av de senaste hållbarhetsprojekten är ett samarbete med lokala biodlare, där de även har satt upp bikupor i parken vid Skanshof för att producera egen honung och gynna den lokala växtligheten.

Fredrik Andersson
Fredrik Andersson är Culinary Executive Chef på Svenska Mässan Gothia Towers. Han har lång och gedigen erfarenhet som kock i världsklass och som ledare på landslagsnivå. I 8 år var han en medlem i kocklandslaget, varav 4 år som lagledare där han rönte stor framgång med laget. Bland annat till seger i World Cup Luxemburg och silver i Culinary Olympics.