Rekordmånga ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli!

I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska Mässan. Det var fler än någonsin som ville ta del av utställarnas vinkunskap och ta chansen att upptäcka nya favoriter och att provsmaka sommarens vintrender.

Mässans popularitet har vuxit sedan starten 2015 och även i år slog Göteborg Vin & Deli besöksrekord med nästan 9000 besökare på två dagar. Men det är inte bara besökarantalet som har vuxit, även vinutställare och vinimportörer var fler än tidigare år. Därmed fortsätter Göteborg Vin & Deli att vara en av Sveriges största vinmässor.

– Trenden fortsätter om att vi vill lära oss mer om vin och framförallt vill gemene man öka kunskapen om att kombinera mat och dryck på rätt sätt. Det är också något vi ser att utställarna tar till sig mer och mer och hos många kunde du till exempel få en passande ostbit som gifter sig fint med vinet, säger Emelie Oscarson, projektledare på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Förutom över 100 utställare som fanns på plats pågick även två tävlingar under mässan. Under fredagen pågick tävlingen Pizza Champion Cup där 20 pizzabagare bland annat gjorde upp om Sveriges bästa gourmetpizza 2019. Vinnaren i år blev Simone Pizzuto från LaMadrina i Stockholm som kommer att representera Sverige i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet år 2020 i Italien. Pizza Champion Cup är Sveriges största pizzabakningsmästerskap och arrangeras av Sveriges pizzaförening och Svenska pizzabagarelandslaget.

På lördagen pågick sedan tävlingen Årets Bartender där åtta bartenders från hela Sverige tävlade om att ta hem titeln Årets Bartender 2019.

– De åtta finalisterna startade dagen med att göra två klassiska drinkar som tävlingsledningen lottat ut, sedan skriftligt kunskapsprov och blindproving av vin. Avgörande momentet var att presentera sina egenkomponerade drinkar under temat ”Apéritif med och utan…” dvs två välgjorda fördrinkar som lämpar sig att öppna en middag eller festkväll, berättar Mikael Berglund Hveem, tävlingsansvarig hos Sveriges Bartenders Gille.

Årets Svenska mästare blev Tommi Komljenovic från Tullhuset i Jönköping. Tommi vann SM redan 2017 och tog VM-Guld i klassen After Dinner Cocktail senare samma år. Nu var det alltså dags igen och som han gjorde det.

Nästa år arrangeras Göteborg Vin & Deli 24-25 april på Svenska Mässan.

För frågor kontakta:

Emelie Oscarson, projektledare- och pressansvarig Göteborg Vin & Deli
tfn 0733-91 07 30
E-post: emelie@svenskadryckesmassor.se