Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad den 26-27 april 2019. Mässan har sedan starten växt och i år räknar vi med 9000 besökare under två dagar.  Varje år har mässan ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina kunskaper. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

Göteborg Vin & Deli är en självklar mötesplats för både erfarna och oerfarna dryckeskännare. Årets mässa förväntas bli ett rekordår med över 7 000 sålda biljetter hitintills. Det kommer att finnas över 100 utställare på plats. Fokus under mässan ligger på att lyfta fram kvalitativa dryck- och delikatessprodukter.

Varje år har Göteborg Vin & Deli ett sittande provningsprogram där besökarna får fördjupa sina vinkunskaper inom en viss druva, region eller annat specifikt område. Årets program innehåller både fler programpunkter och har flera internationella provningsledare från de stora vinländerna i Europa än tidigare år.

”Vi vill alltid förnya mässan varje år och ge besökarna nya smakupplevelser för att ge dom anledningar att komma tillbaka. I år har vi satsat mer internationellt och har fått äran att ha med oss vinmakare och representanter från både Frankrike, Italien och Spanien som med stolthet kommer att berätta historien om deras viner”, säger Emelie Oscarson, projektledare för Göteborg Vin & Deli.

En nyhet för i år är Vinavenyn där vi har samlat mindre importörer som har med sig unika viner från mindre producenter från när och fjärran.

Vinavenyn med små importörer ger dig som besökare möjligheten att upptäcka riktiga guldkorn inom vinvärlden”, berättar Emelie.

Deltävlingen Pizza Champion Cup är tillbaka även i år och kommer att pågå under fredagen. Här samlas några av Sveriges duktigaste pizzabagare och tävlar i kategorier så som bäst val av råvaror, bakat med kärlek, bäst ostblandning, bäst tomatsås, bäst och frasigast pizzabotten och mest uppfinningsrik pizza. Detta är en av två deltävlingar i Sverige och förstaplatsvinnaren kommer att tävla vidare i finalen i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet.

Även i år ska Årets Bartender koras under Göteborg Vin & Deli och tävlingen kommer att pågå under lördagen. Här gör några av Sveriges bartenderelit upp om titeln Årets Bartender 2019 och prestationerna bedöms av en meriterad jury bestående av kända svenska dryckesprofiler. Årets tema på tävlingen är ”Apértif med och utan..”

Pressackreditering görs till press@svenskamassan.se

Snabbfakta Göteborg Vin & Deli
Datum: 26-27 april
Antal förväntade besökare: 9 000
Antal mässår: 5
Antal utställare: ca 100
Årets nyhet: Vinavenyn
Andra händelser på mässan: Sittande provningar, speedtasting, Pizza Champion Cup & Årets Bartender 2019

För frågor kontakta:
Emelie Oscarson, projektledare- och pressansvarig Göteborg Vin & Deli,
tfn 0733-91 07 30
E-post: emelie@svenskadryckesmassor.se