Hej Gary Garren från Winebee!

Gary winebee

Gary Garren på Winebee är ett välbekant ansikte för besökarna på Göteborg Vin & Deli, där har han sedan starten bjudit besökarna på sina ”fina, välsmakande viner, från klassiska vinvärlden och som passar till vardag och fest”.

Vinintresset började enligt honom själv sent. Det var när Gary i 30-årsåldern blev introducerad i vinets magiska värld av sin svärfar som hade ett stort vinintresse. Han utvecklade sitt intresse för mat och vin, gärna i kombination och bjöd ofta på middagar med tillhörande vinprovningar. Gary, som tidigare arbetade i den osäkra tidningsbranschen, tog chansen att arbeta med vin på heltid när han fick två årslöner i avgångsvederlag.

Gary har sedan dess utvecklat sitt företag – som motiveras av att finna välsmakande viner för livets alla tillfällen och med ambition att presentera små och medelstora vinproducenter från de fem klassiska vinländerna Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien.
”Vi är ett företag som uppskattar god mat med matchande dryck, att hitta kombinationer där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Vi vill också dela med oss av den upplevelsen till andra och ser fram emot att snart få ställa ut på Göteborg Vin & Deli och dela med oss av våra viner och upplevelser. Nu när man inte får träffa andra i samma utsträckning så ser jag extra mycket fram emot att träffa alla andra spännande människor med vinintresse och höra deras story”.

Just nu är det speciella tider och Gary hoppas att vi i sommar kan resa och träffas fritt. Om hans önskan slår in så ska han fira med den ädla drycken champagne som han tror kan bli ”sommarens dryck” för att den passar till så mycket. Slår hans önskan inte in blir det champagne ändå berättar han och citerar Napoleon Bonapartes ”Jag dricker champagne för att fira segerns sötma och för att söka tröst i nederlagets stund”.

Gary, som är från västkusten, kommer självklart njuta av skaldjur i sommar.
Han bjuder gärna på sin egna räksoppa, som han självklart serverar med champagne.


Gary Garrens räksoppa

4 port

 • 600 g oskalade räkor
 • 2 msk smör (35g)
 • ½ gul lök
 • ½ purjolök (den vita delen)
 • 1 msk tomatpuré
 • 6 dl fiskbuljong
 • 2 msk mjöl
 • 4 dl mjölk (eller 2 dl mjölk och 2 dl grädde)
 • 1 msk Cognac
 • salt
 • svartpeppar

 

 1. Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en kastrull under omrörning.
 2. Lägg i den finhackade löken och skivade purjolöken.
 3. Tillsätt tomatpuré och fiskbuljongen och rör om. Koka i 20 min.
 4. Sila bort räkskalen och löken.
 5. Vispa mjölet i lite mjölk och rör ner det i soppan med resten av mjölken.
 6. Låt soppan koka i 10 min. Tillsätt cognac. Smaka av med salt och peppar.
 7. Lägg räkorna i soppskålen och häll över soppan.

Garnera med dillkvistar.

Servera med ett gott färskt bröd.