Populära vinmässan har nytt fokus på lokala producenter

I helgen arrangeras den populära vinmässan Göteborg Vin & Deli, som med ett fåtal biljetter kvar verkar slå publikrekord. Mässan, som bjuder in besökarna att prova och lära sig mer om världens vin och smaker, lämnar i år större plats för de lokala smakerna när man inleder ett samarbete med Smaka på Västsverige.

Göteborg Vin & Deli, som arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg, är en av Sveriges största vinmässor och lockar varje år tusentals vinälskare att uppleva världens viner och delikatesser. I år stärks konceptet då det kommer finnas betydligt fler utställare med produkter från Västsverige än vad som funnits tidigare. Detta tack vare ett samarbete mellan Göteborg Vin & Deli och Smaka på Västsverige, som verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser. På mässan tar de plats tillsammans med 15 av sina producenter i en samlingsmonter där besökaren får utforska fantastiska smaker från Västsverige.

”Det känns oerhört roligt att den lokala maten får en plats på Göteborg Vin & Deli, det känns också som en självklarhet. Det ligger dessutom helt rätt i tiden att få visa upp de lokala producenter och kockar som jobbar med lokala livsmedel och råvaror. Göteborg Vin & Deli blir en bra plattform att lyfta lokala producenter, både från staden och landsbygden, och visa vilken oerhört hög kvalitet deras produkter har.” Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst

Samarbetet innebär också ett spännande scenprogram, Chefs Table och pop up-restaurang som ska inspirera besökarna till vad man kan göra med de lokala produkterna.

”Det känns oerhört roligt att den lokala maten uppmärksammas på Vin & Deli Göteborg. Med lokala producenter och lokala kockprofiler på plats på mässan kommer vi kunna erbjuda härliga smakupplevelser från närområdet och dela med oss av massa kunskap från bland annat Smakscenen. Där lyfts allt från inspirerande matlagning till föreläsningar om hållbar blå mat från havet och hantverksost.” Jill Axelsson Pabst, projektledare Turistrådet Västsverige

Även om flertalet utställare är vin- och dryckesproducenter finns det ett stort intresse för mat och matlagning hos besökarna. Mixen på mässgolvet kommer bli jämnare i och med samarbetet.

Vi vet att våra besökare gillar goda smaker, inte minst i kombination, och därför är vi väldigt glada att vi kunnat matcha önskemålet med detta samarbete, säger affärsansvarig Tommy von Brömsen. Det lokala perspektivet är ju något vi gärna lyfter fram, vilket är en röd tråd även för våra övriga restauranger på Gothia Towers, avslutar Tommy von Brömsen.