Vinsmart med mat, choklad och andra drycker!

Mat och vin i kombination är ett nästan uttjatat uttryck men ack så gott det är när dessa två gifter sig och det blir en ekvation som lyder 1+1=3.

Många tror att det är svårt att få till detta men faktum är att det är ganska enkelt, vi behöver bara förstå hur maten och vinet påverkar varandra. När vi har guidat er igenom två olika provningar kommer ni själva ha fått uppleva precis hur enkelt!

Provningarna går till så här:

Mat och vin

Vi går igenom grundsmakerna sött, salt, surt, beskt och umami i olika kombinationer. Detta gör vi tillsammans med några vanliga vintyper: ett strävt rött vin, ett halvtorrt vitt vin, ett rosévin samt ett fatlagrat vitt vin.

Choklad och andra drycker

Här testar vi fyra olika dryckestyper (rött vin, porter, rom och portvin) till en exklusiv Vahlrona choklad och låter er uppleva och förstå varför alla fyra drycker passar så bra till chokladen!

Som deltagare på Vinsmarts provningar får man alltid med sig massor med smarta tips på hur man ska tänka för att lyckas med just sitt val av vin och mat – varje gång!

Missa inte chansen att bli Vinsmart – vi håller drop-in-provningar hela helgen! Provningarna kostar 80 kr/provning och köpes endast på plats.

Skål och välkomna!

Niclas Tuomela och Michel Jamais

Fredag 21/4

15.00 Mat och vin
16.00 Choklad i 4 kombinationer
17.00 Mat och vin
18.00 Choklad 4 kombinationer
19.00 Mat och Vin

Lördag 22/4

12.00 Mat och vin
13.00 Choklad i 4 kombinationer
14.00 Mat och vin
15.00 Choklad i 4 kombinationer
16.00 Mat och Vin
17.00 Mat och Vin